Welkom op de site van Kooiman Fire Safety Solutions

Wie is KFSS
De oprichter van Kooiman Fire Safety Solutions (KFSS), Edwin Kooiman, heeft reeds meer dan 20 jaar ervaring op het terrein van brandbeveiliging, advisering en bedrijfshulpverlening en weet als geen ander hoe een BHV – organisatie in een bedrijf wordt opgezet. Edwin Kooiman is vanaf 1988 tot en met 2011 lid geweest van de brandweer Purmerend en gaf met grote gedrevenheid leiding aan een ploeg van 20 vrijwilligers en beroepsmedewerkers. Vanaf 2002 was hij voorzitter van de onderdeelcommissie en vervulde een belangrijke rol bij de reorganisatie naar de 24-uursdienst.

Uw veiligheid goed geregeld
U vraagt niet om regels, procedures en techniek. U wilt gewoon een veilig gebouw, met verantwoorde arbeidsomstandigheden. Natuurlijk wilt u uw vergunningen rond krijgen. Het is immers uw verantwoordelijkheid en u staat met beide benen op de grond. Dan bent u bij KFSS aan het juiste adres. Dus kunnen wij elkaar de hand geven. KFSS wil graag uw veiligheidspartner zijn. Een partner met oog voor de complete veiligheidsorganisatie in uw bedrijf of instelling. Zodat u zich met het managen van uw ‘normale’ organisatie bezig kunt houden. Hierdoor is veiligheid niet langer uw dagelijkse zorg en weet u dat deze zorg in handen van KFSS is.

De kracht van KFSS is dat het een sleutelrol kan spelen in alle schakels van de veiligheidsketen in uw bedrijf of instelling.

Ken uw risico’s
De veiligheid in uw organisatie begint met een correct en volledig beeld van de actuele risico. Weet u bijvoorbeeld:

  • welke gevaren medewerkers en bezoekers in uw bedrijf lopen?
  • welke risico’s op brand, explosie of het vrijkomen van gevaarlijke stoffen er zijn?
  • hoe uw gebouw snel en veilig ontruimd kan worden?
  • welke bijkomende gevaren een brand of ander incident in uw gebouw heeft?
  • of de veiligheidsvoorzieningen nog voldoende zijn afgestemd op de actuele risico’s?
  • wat uw medewerkers moeten doen wanneer het alarm gaat?

Het is niet zo moeilijk om deze vragenlijst langer te maken. Het beantwoorden van de vragen is echter een heel ander verhaal. Dat vereist grondige kennis van brandveiligheid en inzicht in alle veiligheidsaspecten van uw organisatie. De kunst is om alle risico’s en bijbehorende maatregelen te inventariseren en beoordelen. Een kunst die KFSS als geen ander beheerst. Deze kunst noemen we zorgvuldige pro-actie. Het gaat bij pro-actie om risico-inventarisatie en veiligheidsbeoordelingen.